Aquarius deel 1

Aquarius deel 1

De musical Hair; wie heeft hem niet gezien. (Zo niet: ga heel snel kijken!) de musical zit bomvol fantastische nummers uit de jaren 60. Een hele bekende is Aquarius.

Iemand vroeg aan mij wat van dat liedje waar is. Vandaag deel 1, zin 1:

When the Moon is in the seventh house

Om dit te duiden eerst wat achtergrond:

De maan is geen planeet zoals de aarde. De maan is afhankelijk van de aarde en draait om de aarde heen. Onze planeet heeft 1 maan. Jupiter heeft er wel 18! Wat moet dat een mooi gezicht zijn.

De maan heeft veel invloed op wat er op aarde gebeurd. Denk maar aan de zee; De maan zorgt voor eb en vloed. Aangezien wij voor een aanzienlijk deel uit water bestaan is de maan (soms) ook voelbaar voor ons. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld slecht slapen als het nieuwe maan is (dan is hij dus niet zichtbaar) of juist tijdens volle maan (de maan werkt als een reflector van de zon en is op dat moment volledig zichtbaar. De maan geeft zelf geen licht.)

De maan doet er ongeveer 28 dagen over om door de hele dierenriem te reizen. Gelijk aan de menstruatiecyclus van een vrouw.

Zo staat de maan bijvoorbeeld ongeveer 2 dagen in het teken ram, dan 2 dagen in het teken stier en zo doorloopt ze de hele dierenriem.

De maan staat voor een ontvankelijke absorberende principe. Ze is zorgzaam en de moeder in onze horoscoop. In je geboortehoroscoop is de plek waar je maan staat de plek waar je weer nieuwe energie op doet; waar je weer op poten komt.

Later zal ik nog een keer verder uitwijden over de maan.

Maar nu: de maan in het zevende huis. Hoe zit dat dan?

Als je een horoscoop maakt bestaat deze uit twaalf verschillende hokjes. Deze hokjes staan voor de levensgebieden. Elke hokje heeft zijn eigen thema. Zo gaat het eerste hokje, of huis zoals de astrologen dat noemen, over je identiteit, dingen neerzetten in de wereld. De tweede gaat over je talenten, materie en zekerheden, de derde over communicatie en informatie verwerven en verspreiden enzovoorts.

Het 7de huis gaat over 1 op 1 relaties. Hoe ga je de verbinding met een ander aan?

Omdat de maan zo snel gaat zegt het in de horoscoop van ons land niet veel.

Ik denk dat ze dit meer figuurlijk bedoelen: Maan in 7de huis gaat over openstaan, ontvankelijk en in verbinding zijn voor/met een ander.

Dat was een thema in de jaren 60. Maar ook nu bijzonder actueel. in deel twee wordt er meer duidelijk. Deze volgt binnenkort.

Fijne avond!

Suzan van Eerdt

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen