Aquarius deel 2

Aquarius deel 2

De tweede regel van het beroemde liedje van hair is:

and Jupiter aligns with mars

In het liedje zingen ze dat, naast de maan in het zevende huis, Jupiter op 1 lijn ligt met mars.

Mars is de planeet van het strijden, actie, pionieren en ‘gaan met die banaan.’ Mars heeft een mannelijke energie. In vroegere tijden werd er gekeken naar mars wanneer er het beste oorlog gevoerd kon worden. Een vurige jongen in de horoscoop!

Jupiter is de planeet van de expansie, ruimte innemen, visie, vrijheid en de grote visionair. Ze wordt ook wel eens de grote geluksplaneet genoemd.

Als Mars en Jupiter elkaar ontmoeten dan gebeurd er wat: Er is passie, visies worden vurig uitgedragen er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe dingen en wat geen inhoud heeft wordt aan de kant gegooid.

Binnen de astrologie hebben verschillende soorten aspecten. Aspecten zijn verbindingen die tussen planeten staan. Dit zijn de lijntjes in de horoscooptekening. Deze verbindingen zeggen iets over hoe de band tussen de planeten is: gaan ze goed met elkaar, leven ze in spanning óf begrijpen ze elkaar gewoonweg niet? Over welke lijn (aspect) ze hier zingen wordt niet duidelijk in het liedje.

Hoewel ik nu geen aspect tussen mars en Jupiter zie in de efemeriden (tabellen waarin je kan aflezen waar alle planeten staan.) zou je dit symbolisch wel kunnen vertalen. Misschien bedoelen ze in dit liedje dat er ruimte in de wereld is voor nieuwe energie en ideeen. Dat mensen zich durven uit te spreken. Óok als dat tegen de gevestigde orde in is. Want dit is wat Mars en Jupiter de wereld samen te bieden hebben.

Binnenkort deel 3.

Suzan van Eerdt

Suzan van Eerdt

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen