Mecurius retrograden

Van 30 januari t/m 21 februari loopt Mercurius retrograde. Maar wat is dat nou eigenlijk?

Mercurius is de kleinste planeet van ons zonnestelsel. Hij draait in 88 dagen om de zon heen en staat het dichtst van alle planeten bij de zon. Mercurius is samen met Venus een binnenplaneet. Binnenplaneten hebben hun baan tussen zon en de aarde in. De planeten na de aarde noemen we buitenplaneten.

Vanaf de aarde lijkt het af en toe alsof Mercurius terug loopt in plaats van vooruit. Dit teruglopen noemen we retrograde. De planeet loopt natuurlijk niet echt terug. Dat dit zo lijkt heeft te maken met de plek van Mercurius in ons zonnestelsel en hoe wij hem volgen met onze ogen vanaf de aarde.

Mercurius is de planeet van de handel, reizen en communicatie. Bij de Romeinen was Mercurius de boodschapper tussen hemel en aarde. Doordat hij alle boodschappen goed begreep kon hij deze zuiver overbrengen en vertalen van God naar mens en andersom. Daarom wordt Mercurius de planeet van de communicatie genoemd. De plek waar Mercurius in je geboortehoroscoop staat, geeft iets aan over hoe je communiceert, feiten en informatie verzameld.

Als een planeet retrograde loopt, en dus voor het oog terugloopt in zijn baan vanaf de aarde, dan wordt deze planeet in je radix (geboortehoroscoop) innerlijk beleeft. Dat kan soms voor misverstanden zorgen. In het geval van Mercurius weet je bijvoorbeeld precies wat je wilt zeggen, alleen word je niet altijd gehoord of goed begrepen.

In de periode dat Mercurius retrograde loopt is dit vaak concreet merkbaar. Ineens gaat er op gebied van communicatie van alles mis; mailtjes komen niet aan, misverstanden over wat er wel of niet is afgesproken en je telefoon die het begeeft.

Onze verbouwing begon op het moment dat mecurius retrograde ging lopen. Dat hebben we geweten: alles op communicatievlak ging mis. In plaats van 6 weken duurde het een dikke 4 maanden! Alle partijen om ons heen waren verbaasd dat het zo mis kon gaan. Ik niet.

Mercurius retrograde is een uitstekende tijd om naar binnen te keren en projecten die nog lopen af te ronden. Ga je iets nieuws ondernemen dan kan je nu prima de voorbereidingen doen. Maar wacht nog even met de communicatie naar de buiten. Na 21 februari kan je het vol vertrouwen en zonder misverstanden het universum in slingeren.

Suzan van Eerdt

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen