Nieuwe maan in boogschutter

Nieuwe maan in boogschutter

Vannacht om 00.48 hebben we nieuwe maan (ook wel donkere maan genoemd) in het teken boogschutter. De maan geeft zelf geen licht en heeft de zon nodig om zichtbaar te zijn. Bij nieuwe maan staat de maan tussen de aarde en de zon. De achterkant wordt dan beschenen. Maar dat kunnen wij op aarde niet zien. Vanuit de aarde gezien is de maan dus onzichtbaar.

Nieuwe maan gaat over een zaadje planten. Vanuit het donker begint het leven. Het is een goede tijd om te broeden op plannen, om te voelen en te kijken wat je aandacht wil geven en wil laten groeien. Wat mag in het licht komen te staan? Nieuwe maan in het teken boogschutter is perfect om hiernaar op zoek te gaan. De boogschutter staat voor visie, the Sky is the limit, onderwijs en filosofie. Een boogschutter schiet zijn pijl weg, de wereld in. Maar altijd met visie. Nooit zomaar.

Met nieuwe maan kan je voor jezelf onderzoeken en opschrijven wat er door de dagen heen in je oppopt. Of misschien vind je het wel fijn om een collage te maken, te praten met vrienden (perfect bij deze nieuwe maan!) te schilderen of een liedje te schrijven om zo te ontdekken wat het thema is waar jij mee aan de slag wil gaan.

Vind je dat lastig, dan zou je de volgende oefening kunnen doen:

Wat heb je nodig:

– 10 minuten tijd;

– Een rustige plek waar je niet gestoord wordt;

– Een pen (het liefst twee, eentje als reserve)

– Veel vellen leeg papier

Voor je begint zorg je dat je hoofd leeg is. Adem een paar keer diep in en uit en sluit je ogen. Probeer je te focussen op je ademhaling. Probeer te voelen waar deze zit. Als je rust voelt van binnen pak je pen en papier en ga je schrijven. Het maakt niet uit wat, als je maar blijft schrijven. Blijf gewoon schrijven. Desnoods schrijf je op dat je niet weet wat je moet opschrijven. Probeer jezelf geen censuur op te leggen. Alles is goed. Probeer vooral niet na te denken of er iets van te vinden.

Als je voelt dat je klaar bent leg je je pen neer. Nu kan je de komende dagen af en toe eens teruglezen. Valt je wat op? Is er een rode draad? Een thema? Woorden die terugkomen?

Dit kan het zaadje zijn van iets nieuws waar je de komende maand aandacht aan wil schenken.

Heb je nou niets? Geen nood. Elke nieuwe maan is een nieuwe kans. Dus volgend jaar nog een stuk of 13 te gaan!  wees dus vooral niet te streng voor jezelf.

Let op: bij nieuwe maan hoef je nog geen concreet plan te hebben. Het is aftasten en voelen. Als de intentie er is dan kristalliseert het zich vanzelf uit. Concrete plannen smeden komt later deze maand.

ps: Extra weetje:

Deze nieuwe maan zorgt voor een zonsverduistering. Helaas is dat niet te zien tenzij je Chili of Argentinië bent. Sommige Astrologen zeggen dat zo’n eclips ervoor zorgt dat je dichter bij je zielsbestemming en gevoel komt. De zon (je ego) wordt verduisterd door de maan (gevoel en afstemming). Misschien leuk om na te gaan bij jezelf of je dat merkt. Laat het vooral weten. Ik ben heel benieuwd.

Suzan van Eerdt

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen