Saturnus en zijn cyclus

Saturnus en zijn cyclus

Gisteren vertelde ik wat over wat Pluto met mij persoonlijk doet. Een andere fascinerende planeet is Saturnus.

Saturnus heeft een bijzondere positie binnen de planeten. Het is de verste planeet van ons zonnestelsel die je met je blote oog kan zien. Heel lang hebben mensen gedacht dat het de laatste planeet van ons zonnestelsel was: de hekkensluiter. Pas toen de telescopen beter werden kwamen ze erachter dat er nóg drie planeten waren: Uranus, Neptunus en Pluto.

De planeten vóór Saturnus zijn dan ook de persoonlijke planeten. Deze gaan over jou, hoe je persoonlijkheid is opgebouwd. Elke planeet zou je kunnen zien als een deelpersoonlijkheid in jou. Saturnus speelt daarin de grote vormgever. is daarin de oude grijsaard: hij roept je ter verantwoording, geeft vorm aan je leven en geeft begrenzingen aan. Hij is erg belangrijk in het opbouwen van je persoonlijkheid, identiteit en je status.

Als we kijken naar de cyclus van Saturnus, dan doet hij er 29.5 jaar over zijn rondje. In die 29.5 jaar maakt hij ongeveer om de 7 jaar contact met de Saturnus in je geboortehoroscoop. En dat is vaak duidelijk te zien in iemand zijn leven.

Kijk maar mee:

Rond 7 jaar: een belangrijke leeftijd in de ontwikkeling van kinderen. We zien ze rond deze leeftijd ineens ‘wakker’ worden. Het magisch denken wat tot deze leeftijd aanwezig was, verminderd of gaat weg. Ze gaan nadenken over wie ze zijn en brengen structuur aan in hun wereld: Jongens spelen met auto’s en meisjes spelen met poppen. Juist in deze periode is het stereotype denken belangrijk; het is nodig voor je identiteitsontwikkeling. De dualiteit die in alles zit wordt ineens duidelijk.

Rond 14 jaar: vanaf 14 zie je kinderen keuzes maken. Ze willen bij een bepaalde groep horen of juist helemaal niet. De dualiteit van de kindertijd zakt naar de achtergrond. Er ontstaat interesse in de ander en het andere geslacht. Het gaat nu om het toetsen wie jij bent. Waar jij staat tussen je leeftijdgenoten en wat je uitdraagt. Je ziet dat rond deze leeftijd merkkleding bijvoorbeeld een belangrijke rol kan gaan spelen, of vegetarisch willen eten of dat ze nu haren ineens groen willen verven en naar punkmuziek luisteren (Yes! Check! Hiero! )

Rond 21 jaar: rond je 21ste staan jongvolwassenen vaak op een kruispunt rond werk en studeren. In welke wereld ga kijkje begeven. Wat wil je uitstralen naar buiten toe? Ook de buitenwereld gaat meer van je vinden. Je hebt te maken met werkgevers, scriptiebegeleiders en stageadressen. Zij vinden wat van jou. Er wordt gevraagd om zelfreflectie. Hoe geef je van binnen vorm aan jezelf?

Rond 29 jaar: je bent echt volwassen. Saturnus staat weer op de plek van je geboorte. De cyclus is volbracht.

Dit is het moment voor diepe reflectie. Saturnus voelt aan je aan de tand: neem je nog steeds de verantwoording voor jezelf of laat je je leven? Kloppen de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt nog bij jou? En; is dit het leven wat je écht wil leiden? Hij roept je ter verantwoording. Vaak is dit een heftige periode. Het roer wordt omgegooid: tóch die andere baan, reizen, gezin stichten of juist uit elkaar gaan. Je kan er niet omheen. Het is de eerste final check die je móet leven of je nou wil of niet.

Daarna begint Saturnus weer een nieuwe cyclus van 29.5 jaar. Óók interessant. Maar dan wordt het wel een heel epistel.  Er is ook zoveel te vertellen over astrologie.

Ik ben benieuwd of je voor jezelf deze Saturnus cyclus terug kan halen. Of misschien zit je er wel midden in.

Wil je het precies weten wat jouw momenten waren? Dan kan ik dat voor een consult berekenen. (Jupiter en de maan zijn hierin bijvoorbeeld ook erg belangrijk. )

Ik ben benieuwd wat je herkent! Als je wil kan je het hieronder laten weten. Ik ben benieuwd!

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen