Volle maan in Weegschaal

28 maart is het volle maan in Weegschaal

Je kan gelijk doorscrollen naar de onderste alinea als je verder geen uitleg wil. Wel uitleg? Lees rustig verder.

Zie je de maan onderin de horoscoop? Ze staat in het vijfde huis. Het huis hoe je expressie geeft aan wie je bent van binnen én buiten.

Daar tegenover aan de andere kant van de horoscoop staan heel veel

Planeten. Vooral de zon (rondje met stip) Venus (vrouwenteken) en Cheiron (de letter k met een rondje eronder) vallen mij op. Ze staan in het elfde huis. Het huis van de groep en gelijkgestemden.

Deze drie planeten staan allemaal vlak bij elkaar in het teken ram.

Bij volle maan staan de maan en zon altijd tegenover elkaar: in oppositie. De maan wordt optimaal beschenen door de zon. Daarom is ze zichtbaar.

De maan in weegschaal in 5 wil graag verbinding met de ander voelen. De zon in mars in elf wil graag onderdeel uitmaken van een groep maar wél zichtbaar zijn. Het zijn twee tegenpolen van elkaar met hetzelfde thema: ik en de ander. Dit kan wrijving geven met elkaar. Waar zitten we op de wip: in de verbinding met de ander of stoeien we met ons ego?

Interessant is dat de zon ook nog een conjunctie heeft met Venus en Cheiron. Venus is de planeet van de relaties en hoort bij de weegschaal waar de maan nu in staat. Venus heeft daardoor invloed op de maan. Cheiron is geneesheer van zichzelf. Cheiron is een pijnpunt in je horoscoop. (Zie eerdere post)

Deze stand bij elkaar gaat over goed zorgen voor jezelf, opkomen voor jezelf en jezelf laten zien. De uitdaging zit hem in de verbinding met de ander, met de groep. Hoe doen we dat zonder onszelf kwijt te raken. Hoe blijf expressie geven aan jezelf binnen de groep waarin je verblijft.

Maatschappelijk is het zoeken en aftasten. Er kan wrijving en onrust ontstaan rond deze volle maan.

Ik ben vooral benieuwd wat er in de politiek gaat gebeuren deze dagen.

We gaan het zien!

Ps: volgende week is het Pasen. Wist je dat Pasen altijd gevierd wordt ná de eerste volle maan in de lente?

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen