Aquarius deel 3

Aquarius deel 3

Deel 3 liedje Aquarius.

This is the dawning of the Age of Aquarius

The Age of Aquarius

Aquarius! Aquarius!

Harmony and understanding

Sympathy and trust abounding

No more falsehoods or derisions

Golden living dreams of visions

Mystic crystal revelation

And the mind’s true liberation

Aquarius! Aquarius!

Maar wat is dat eigenlijk? Het aquarius-tijdperk?

De aarde draait in een dag om zijn as heen. Maar de aarde maakt ook nog een andere draai, als een soort tol die zwenkt op zijn pootje. De afgelopen 2000 jaar stond de aarde in teken van het sterrenbeeld vissen.

Dit was de tijd van meezwemmen in een school. Geloof kreeg een belangrijke rol, kerken werden massaal opgericht. mensen hadden behoefte aan een grote leider en wilde graag deel uitmaken van een gemeenschappelijk doel/idee; Samen sterk, de groep boven het individu.

De afgelopen 2000 jaar zijn er grote leiders opgestaan. Sommige wilde goede dingen voor de aarde en andere maakte misbruik van hun macht. Maar allemaal hadden ze volgers. Het was de tijd van devotie aan een bepaalde leer, stroming of leider. Samen één visie, één gedachte. Eenheid.

Nu is er veel aan het veranderen. Nog steeds is er veel vissenenergie. Maar we zien ook steeds meer van het watermantijdperk. We zitten in een periode van een grote overgang. Dit is geen revolutie die van de één op andere dag plaatsvind. maar eerder een evolutie die gaat met vallen en opstaan en waar waarschijnlijk nog generaties na ons mee bezig zijn.

Daarom denk ik niet dat je één concreet moment kan aanwijzen wanneer het watermantijdperk is begonnen.

Er zijn astrologen die zeggen dat dit is gestart rond 1900. Andere noemen het jaar 1960, 2000 of 2012. Ook 21 december 2020 toen Jupiter en Saturnus naar Waterman zijn gegaan wordt genoemd. (Zie eerder op deze pagina)

Ik denk dat je geen datum kan aanwijzen. De overgang van een tijdperk die 2000 jaar duurt gaat heel geleidelijk. Maar ze wordt wel steeds meer voelbaar en zichtbaar om ons heen.

Het watermantijdperk staat voor gelijkheid, vrijheid en broederschap. We zijn allemaal hetzelfde maar ook anders en uniek. Het is belangrijk uit te zoeken wat jouw waarheid is. Het gaat om authenticiteit en respect hebben voor elkaar en elkaars ideeen. Het gaat over gelijkwaardigheid, je eigen weg in de wereld vinden, ook als deze tegen de stroom in is. Het gaat ook over elkaar ruimte geven en zien. Bestaande systemen worden onder de loep genomen en kritisch bekeken. Dient het nog? Nee? Dan is het tijd om op te ruimen.

Alles is goed, als het maar écht is en door jezelf is doorvoelt en doordacht.

Maatschappelijk zie je steeds meer van het watermantijdperk.

Begin deze eeuw zag je al de eerste grote veranderingen. Mensen streden voor gelijke kansen voor iedereen: Wat dacht je bijvoorbeeld van het kinderwetje van van houten of het vrouwenkiesrecht? Gelijkheid ongeacht geslacht of afkomst. Kijk ook maar eens naar black life matters beweging en de me too beweging. Oude als vanzelfsprekende macht gaat op de schop.

Vanaf de jaren 50/60 zag je vooral de jongeren de wereld maatschappelijk wakker maken: Denk maar aan de de hippies, de provo’s en de dolle Mina’s in de jaren 60 en 70. Of wat dacht je van de krakers in de jaren 80?

Je hoeft nu de krant maar open te slaan om de overgang van vissen naar waterman te zien. Bijvoorbeeld:

-het koningshuis (vissen) die op het matje wordt geroepen (waterman) omdat ze tijdens Corona op vakantie gingen

-Kerken die leeglopen omdat mensen niet meer staan achter het instituut (vissen) maar gaan voor de geloofsbeleving op hun eigen manier (waterman)

– politici en partijen (vissen) waar getwijfeld (waterman) wordt aan hun ideeen, visie en macht?

Automatisch respect vergaren omdat je in een bepaald nest bent geboren of dat je een duur pak aan hebt gaat steeds minder op in deze tijd.

Het gaat om wat je daadwerkelijk doet en uitdraagt met respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen in de wereld.

Diploma’s zijn lang niet zo belangrijk meer. Bij sollicitaties wordt er gekeken naar wie jíj́ bent. Wat jij persoonlijk kan bijdragen.

Volg komende week maar eens het nieuws. Je zult zien dat bijna alle conflicten gaan over de overgang van het vissentijdperk naar het watermantijdperk.

Ik ben benieuwd wat je opmerkt!

Suzan van Eerdt

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Venus naar sterrenbeeld Stier

Venus naar sterrenbeeld Stier Kijk! Dit is de horoscoop van morgen. Venus gaat morgen (vlak voor middernacht) van het teken Stier naar het teken Tweelingen. Venus is het blauwe vrouwentekentje in deze horoscoop. Ze wordt dan ook gezien als een vrouwelijke planeet....

Lees meer
0

Je winkelwagen