Volle maan in kreeft

Volle maan in kreeft

Vannacht om 04.29 is volle maan in kreeft. Kreeft is het eerste waterteken en het meest zorgzame teken van de horoscoop. Een kreeft geeft iedereen te eten en vergeet zichzelf. Kreeft hoort bij het vierde huis; je wortels, je familie en daar waar je je thuis voelt. De maan hoort ook bij kreeft. Het hemellichaam dat zelf geen licht geeft maar afhankelijk is van de zon. Ze is een hoofdteken. Delen wat haar bezig houdt is belangrijk. Ze is gevoelig voor sfeer en kan als geen ander een thuis creëren. Ze is de moeder in de horoscoop: in afstemming met de mensen om haar heen.

Volle maan is een periode van loslaten. Perfect op de drempel van het oude zonnejaar. Wat wil je achterlaten in 2020? Schrijf het van je af in je dagboek, maak een vuur en verbrandt het of deel het met je (zelfgekozen) familie; dat laatste past heel goed bij de volle kreeftmaan.

Wat ook past bij deze maan is op zoek naar je wortels. Pluis de lijn van 1 van je ouders eens uit, duik in de stamboom, leg het op jouw manier vast of ga (als dat kan in deze tijd) eens praten met je grootouders over hun leven vroeger en nu. Misschien ontdek je familiepatronen en kom je tot inzicht wat jullie gemeenschappelijk familiethema’s zijn en wat echt van jou is. Heel verhelderend, helend en bevrijdend kan dat zijn.

Een jaar of 15 geleden heb ik

Mijn oma geïnterviewd. Middagen lang. Ik heb alles opgenomen en uitgewerkt. Ik heb veel over mezelf geleerd én het is voor de hele familie een dierbaar boekwerk geworden.

Allemaal geen zin in? Ook dat snap

  1. Maak je huis gezellig, mijmer bij de top 2000 of kies een boek of film en verdrink in het moment. Ook heel kreeft: drink een wijntje met je dierbaarste vriend, vriendin of familie.

Fijne volle maan!

admin

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen