Astrologie

1996, op blote voeten loop ik de boerderij uit. Iedereen slaapt. Het is een heldere, warme nacht. Het gras is nat van de dauw en boven mij fonkelen duizenden sterren. Hoe langer ik kijk, hoe meer het er worden. En daar, alleen in de nacht, voel ik ineens dat ik hier nog heel veel over ga leren. Later ergens. Als ik groot ben.

Als kind voelde, zag en wist ik vaak meer dan mijn omgeving. Ik ben opgegroeid in een ruimdenkend boerennest. Er werd naar mij geluisterd en soms ook om advies gevraagd. Maar ik werd ook altijd weer liefdevol met twee voeten in de polderklei geplant. Precies wat ik nodig had.

Jaren later werd mijn fascinatie voor astrologie al geboren. Mijn moeder was al een tijd met astrologie bezig. Gretig hing ik aan haar lippen. Tot ze zei; Suus! Waarom ga je niet zélf die studie doen? En waarom ook niet. Astrologie is heel analytisch en berekenend. Een perfecte aanvulling op mijn gave waar ik steeds beter mee uit de voeten kon. Maar welke opleiding past bij mij? Ik wist dat er vanzelf iets op mijn pad zou komen. Ik moest geduld hebben. Laat dat nou niet  mijn sterkste kant zijn…

In 2010 gaf Margreet Andriol een lezing over kinderhoroscopen. Hoe zij kon vertellen over astrologie… ik wilde meer! Toen ik hoorde dat ze net een nieuwe astrologie-opleiding was gestart met Engelien Hanzens, hoefde ik geen seconde na te denken en heb ik mij dezelfde avond nog ingeschreven.

Na 5 jaar studie, lezingen, workshops, tussendoor nog even een prachtige zoon op de wereld zetten én vier dagen als theaterdocent en coach aan het werk in het onderwijs, voelde ik totaal geen ruimte voor astrologie. Ik had de kennis maar de tijd was nog niet rijp. Ik had nog andere dingen te doen.

Eind 2020 (Pluto was lekker aan het rommelen in mijn horoscoop) voelde ik dat ik er klaar voor was. Het meisje van 14 die ooit met blote voeten in de tuin stond is voldoende geworteld om haar kennis te delen.

 

Ben jij ook nieuwsgierig naar astrologie?

0

Je winkelwagen