Cycli van de planeten & Uranus en Saturnus met een glansrol voor Cheiron

Cycli van de planeten & Uranus en Saturnus met een glansrol voor Cheiron

Het mooie van de astrologie is dat je cycli gaat herkennen. Cycli in jezelf en cycli van de wereld om je heen. Alles komt en gaat. En wij zijn onderdeel daarvan.

Interessant én relativerend, vind ik.

De meest bekende cyclus is misschien wel die van de maan. We zien haar letterlijk toenemen en afnemen.

Maar als je goed om je heen kijkt zie je dat alles onderdeel van een cyclus is. Je bloedsomloop, de voedselketen, een dag en een jaar. Maar ook de geschiedenis laat zien dat situaties, zij het in een iets andere vorm, zich in cycli herhalen.

Sommige cycli zijn groter er staan verder weg. Uranus kunnen we met ons blote oog niet waarnemen. Maar toch speelt hij dit jaar een grote rol in samenspel met Saturnus.

17 februari ontmoeten Saturnus en Uranus elkaar. Dit is de eerste keer dit jaar in een cyclus van drie keer. Het aspect dat ze maken is een vierkant.

Als planeten vierkant staan dan is er spanning tussen de beide planeten. Ze laten zich horen en schuwen de battle niet. Het is een flinke uitdaging. En het gaat niet zonder slag of stoot.

Uranus staat voor vernieuwing, plotselinge invallen en gelijkwaardigheid. Saturnus staat voor structuren, is behouden en geeft kaders.

In 1988 was deze stand voor het laatst. Na veel maatschappelijk onrust tijdens deze cyclus, viel in 1989 de muur. Er was een strijd gaande tussen het oude en het nieuwe; Saturnus versus Uranus.

Uiteindelijk kwam er ruimte voor een nieuwe wereld (Uranus) en werd er een nieuwe vorm gevonden (Saturnus). De cyclus heeft zijn werk gedaan.

Ik ben hele benieuwd wat er dit jaar gaat gebeuren. Saturnus/Uranus is nu in Nederland vooral zichtbaar bij de rechtszaak rond de avondklok. De gevestigde orde en regelgeving versus de vernieuwer en rebel. Dit zou heel goed het begin van Saturnus vierkant Uranus kunnen zijn.

Grote vraag is hoe je overeind blijft in deze tijd. Cheiron kan hierin een rol spelen.

Cheiron is een planetoïde van zo’n 7 kilometer doorsnee in ons zonnestelsel. Een brokstuk dat te klein is om hem planeet te noemen.

Cheiron is één van de centauren; zijn bovenlijf is mens en zijn onderlijf paard. Dat geeft hem enerzijds het bewustzijn van een mens, anderzijds de intuïtie en het instinct van een dier.

Cheiron (of chiron) was ooit beloond met onsterfelijkheid. Een mooie gift, mits hij niet per ongeluk geraakt werd door een dodelijke pijl van Hercules. Doordat hij niet kon sterven werd hij ontzettend ziek. Hij had veel pijn. Hij leefde continue op het randje van leven en dood. Hierdoor kon Cheiron niets anders dan zijn verdere bestaan wijdden aan genezing van zijn vreselijke kwaal. Door de pijn werd hij de beste zelfgenezer die je je maar kon bedenken.

Waar Cheiron in je horoscoop staat ben je gewond en zoek je genezing. Vaak zijn dit verwondingen die je meekrijgt door generaties oude (familie-)patronen.

Cheiron kan de brug tussen Saturnus en Uranus vormen. Juist! Die twee die nu samen een vierkant vormen.

Cheiron biedt je een kans; blijf je bij het oude en voedt je de pijn (Saturnus) óf durf je de nieuwe situatie te omarmen (Uranus) en ga je op zoek naar genezing?

Cheiron daagt je uit, stelt je vragen en doet er alles aan zodat je uiteindelijk je eigen geneesheer wordt.

Cheiron staat collectief nu in het zevende huis. Het huis van relaties en 1 op 1 contacten. Dit is het gebied waar de collectieve pijn én genezing zit. Cheiron vraagt ons om verbinding te zoeken recht door de pijn en overtuigingen heen. Hij vraagt ons om oprecht, met open vizier de ander in de ogen kijken. Durf je je oordeel, je gewoonte en je wapens neer te leggen? Durf je door je pijn en overtuiging heen nieuwsgierig te zijn naar de ander?

Zo ja; Dan zorg je voor genezing. Voor jezelf én de wereld.

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen