De werking van pluto vandaag

De werking van pluto vandaag

Hoppa! Kijk eens wat druk het in planetenland is! Zien jullie rechts op de tekening de maan staan? Net onder de maan staat een soort poppetje met zijn armen omhoog. Dat is teken van Pluto. De nieuwe maan van de 13de en Pluto staan conjunct (samen) in het teken steenbok. En, Oja! de zon doet ook nog even mee. Maar dat is altijd met nieuwe maan.

De nieuwe maan is een perfect moment om na te gaan bij jezelf wat je later deze maand wil manifesteren. Het is een zaadje die je plant. Maar nu zit haar grote broer Pluto er ook bij!

Eerst wat over Pluto.

Pluto is de laatste planeet van ons melkwegstelsel en werd in 1930 ontdekt. (Officieel is het trouwens een dwergplaneet en mag hij zich geen planeet meer noemen.)

Je kan Pluto niet met je blote oog aan de nachtelijke hemel zien staan. Daarvoor staat ie te ver weg. Pluto is de hekkensluiter van ons zonnestelsel. zijn rondje om de zon duurt maar liefst 247 jaar!

In de jaren 30 van de vorige eeuw, toen Pluto dankzij grote telescopen werd ontdekt, was er veel onrust in de wereld. We zaten in een economische crisis en het nationaal socialisme onder leiding van Hitler kreeg steeds meer vorm. Het was sowieso de tijd van de grote leiders en van nieuwe ontdekkingen zoals de relativiteitstheorie.

Dit is de sfeer die ook Pluto met zich meedraagt; Pluto laat je beseffen dat alles door één macht of kracht weg kan zijn. Dit zorgt voor onrust en kan vragen om onderzoek; Graven naar hoe de vork in de steel zit. Pluto is persoonlijk zeker voelbaar maar werkt vooral uit op het collectief.

Samen met de maan kan Pluto maatschappelijk voor diepe onrust en triggers zorgen deze dagen. Denk aan de rellen in Amerika, persconferentie, COVID in Engelsman

Je kan je deze dagen machteloos voelen of juist heel machtig. De tevredenheid kan even compleet weg zijn.

Zorg deze drie dagen rond nieuwe maan extra goed voor jezelf. Schrijf de onrust van je af, ga naar buiten en drink voldoende water. En weet: ook dit is een onderdeel van de cyclus van de planeten en gaat weer voorbij.

Zijn er dingen die je (dieper) wil onderzoeken? Deze maand is daar perfect voor! De steenbok helpt om het stapsgewijs aan te pakken. Maak daar gebruik van.

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen