Ascendant

Ascendant

Fijn! Jullie geven mij altijd weer een draadje zodat ik weer wat kan schrijven.

Vandaag uitleg over je ascendant en de

Midhemel (mc)

Ik denk dat jullie allemaal van jezelf je sterrenbeeld weten (zo niet: pb mij even. Kijk ik het even na). Je sterrenbeeld gaat over je persoonlijkheid. Het is het sterrenbeeld waar je zo’n op het moment van je geboorte aan de hemel stond. De zon is het middelpunt van ons zonnenstelsel. Zonder zon zou er geen zonnestelsel zijn. De

zon (en dus je sterrenbeeld) zegt iets over hoe je jezelf aanstuurt en op welke manier je ego/ik is op gebouwd en hoe je licht de wereld in schijnt. Een belangrijke jongen in je horoscoop!

De ascendant, ook wel

Rijzend teken genoemd, is geen planeet. Je ascendant is het begin (cusp) van het eerste huis (weet je nog…huizen: levensgebieden die je tegenkomt in je leven. Later meer daarover) Het is het punt in je horoscoop waarop het licht werd op jouw geboortedag. De ascendant wordt ook wel gezien als de poort/ophaalbrug van je kasteel: hoe ontvang je mensen in je leven? Welke sfeer hangt daarom heen? Hoe kom je over op anderen als ze jou leren kennen. Doe je open in joggingbroek met kop thee? Of taxeer je de ander nauwkeurig? Zoek je naar afstemming op creatief, emotioneel of psychologisch vlak? Laat je jezelf meteen zien of houdt je wat reserve? En hoe komt dit over op een ander? Het gaat over jezelf laten zien, wie je echt bent. Zonder schone schijn.

De ascendant gaat ook over hoe je aan een nieuw project begint. En het gaat zelfs over hoe je geboorte is gegaan en de invloed daarop in je leven. Interessante materie dus!

De midhemel is het hoogste punt van je horoscoop. Letterlijk: dit is waar de zon op jouw geboortedag op zijn hoogst stond. Het is het begin (cusp) van het 10de huis, het huis dat gaat over je plek die je inneemt in de maatschappij. Dit punt staat letterlijk en figuurlijk het meest in het licht. Het gaat over je vlag op je toren. Waar de ascendant echt over jou persoonlijk gaat, gaat de midhemel over hoe je bekend staat naar buiten toe zonder dat mensen je echt kennen.

Hoe sta je bekend, wat laat je aan mensen zien die verder weg van je staan? Zie het als mensen kijken als je op een terrasje zit; je weet niks van iemand en toch heb je er een mening/idee over. Dat wat je ziet is hun midhemel.

Leuk hè, astrologie! Het blijft mij boeien.

In het voorjaar maak ik weer ruimte en tijd voor consulten, groepsworkshops met je eigen geboortehoroscoop en lesdagen voor jongeren over astrologie. Zinin! Er broeit van alles Daarover later meer.

Suzan van Eerdt

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen