De vuurtekens en uitleg elementen

De vuurtekens en uitleg elementen

In de westerse astrologie gaan we uit van 4 elementen. De elementen vuur, aarde, water en lucht. Iedereen heeft alle elementen in zijn horoscoop.

Het element waar je zon in staat is (meestal) het meest dominant en herkenbaar. De zon bepaald welk sterrenbeeld je bent.

Stel je bent een leeuw (element vuur) maar je hebt heel veel planeten in watertekens staan dan heeft dit zeker invloed op hoe je de wereld ervaart en benaderd.

De komende dagen zal ik elke dag wat vertellen over een bepaald element en welke dierenriemtekens erbij horen. We beginnen met vuur;

De vuurtekens in de horoscoop zijn de , leeuw  en boogschutter

De vuurtekens zijn initiatiefnemers en pioniers. Van de horoscoop. Ze zien mogelijkheden, zijn gericht op een doel. Hebben veel energie, zijn daadkrachtig en vurig.

Expressie en zichtbaar zijn/worden zijn belangrijk. Ook de concurrentie aangaan en agressie horen bij vuurtekens.

Een ram  is het eerste teken van de dierenriem: de ram zegt: ik ben!

Rammen vinden het vaak leuk om de strijd aan te gaan met anderen. Het zijn dé pioniers van de horoscoop. Een ram wil zich laten zien. Het is als een sneeuwklokje in het voorjaar die zich, voor de rest uit, zich een weg door de aarde heen naar boven vecht. Soms mag een ram leren om eerst te denken en dan pas te doen.

Een leeuw  is vaak een warme inspirerende leider. Niet voor niks wordt hij gezien als de koning van de dieren.

Hij geeft zijn vuur niet zomaar weg aan zijn omgeving maar kan zijn omgeving wel goed motiveren. Een leeuw laat zichzelf zien. Het gaat over expressie geven aan je identiteit. Een leeuw is trots. Dit kan tevens zijn valkuil zijn als een leeuw teveel in zijn eigen opgebouwde identiteit gaat geloven.

De boogschutter  schiet zijn boog vol idealen de wereld in. De booschutter doet graag kennis op. Hij wil een visie hebben en draagt deze uit. Een boogschutter heeft ruimte nodig om zich te ontwikkelen; The Sky is the limit. Soms kan de boogschutter hierin doorslaan en met iets teveel vuur in zijn eigen visie blijven hangen.

Ik ben benieuwd; herken je wat van je eigen sterrenbeeld, of van iemand uit je omgeving?

Suzan van Eerdt

Suzan van Eerdt

0 reacties

Related Posts From The Blog

Maan eerste kwartier met oefening

Maan eerste kwartier met oefening. 22 december is de maan op een kwart van zijn cyclus. We noemen deze maan dan het eerste kwartier. Na de nieuwe maan van een week geleden die je uitnodigde om te onderzoeken, komen we nu in de fase waarin je besluiten mag nemen. Waar...

Lees meer

In je element

In je element Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. ‘S nachts kan hij niet slapen. We weten precies waar dat aan ligt. Maar benoemen wat hij van binnen voelt is hartstikke lastig. Helemaal als je 8 bent. Hij nestelt zich op mijn schoot. Met een arm om mijn...

Lees meer

Aquarius deel 3

Aquarius deel 3 Deel 3 liedje Aquarius. This is the dawning of the Age of Aquarius The Age of Aquarius Aquarius! Aquarius! Harmony and understanding Sympathy and trust abounding No more falsehoods or derisions Golden living dreams of visions Mystic crystal revelation...

Lees meer
0

Je winkelwagen